20 креативни идеи за оригинални покани

by Мариела К.
20-идеи-за-покани

Когато става дума за любимите ни хора, е наистина трудно да направим перфектната покана или предложение. Обикновено се лутаме между варианти, чието реализиране често се подчинява на собствените ни предразсъдъци или финансови невъзможности. Накрая въпреки всичко, повечето от нас се отказват от креативността и залагат на традиционните начини, добре познати на всички ни. Направете най-оригиналното предложение в живота си, за което дълго след това ще се разказва, поканете близки и приятели на важен за вас повод по интересен и нетрадиционен начин. За вдъхновяващи идеи, сме ви подготвили няколко предложения, с които не само ще зарадвате близките, но и поканата/предложението ще бъде помнено дълго време…

1. Покана с балон

покана балон

Ето го нашето първо предложение, на което можете да заложите, без никакви излишни притеснения. Това е един нестандартен вариант да визуализирате тържествения начин, по който поканата Ви пътува към получателя си. Картичката не случайно изобразява летящ балон, а върху самия балон е вашето послание. Забавното в случая е, че човекът, за когото е предназначена, първо ще трябва да надуе балона, за да може да прочете пълния текст на посланието. Чрез този нестандартен подход, Вие не само ще впечатлите отсрещната страна, но и ще запазите анонимността на посланието, докато то не достигне до правилния човек.

2. Шоколадова покана-предложение

покана с шоколад

Сладките изкушения винаги са чудесен повод за усмивки. А представяте ли си да направите покана или предложение върху млечен шоколад? Никой не би отказал на подобна изненада!
Подобно действие обаче крие и някои рискове, които е добре да обмислим предварително.
Ако поканата Ви е предназначена за човек, който обожава шоколад, не е изключено той въобще да не забележи посланието върху него. Тогава, единственият му спомен от целия Ви труд, да бъде вкусът и сладостта от комбинацията на какао и мляко. Но ако обърнете достатъчно внимание на начина, по който ще поднесете поканата, това би било незначителен страх.

3. Магическа чаша с послание/предложение

магическа чаша за кафе

Една от най-оригиналните идеи за поднасяне на тайно послание или предложение към някого, остава магическата чаша за кафе. На пръв поглед тя е като всички други чаши, които присъстват в кухненския рафт. Но веднага след изливане на гореща напитка в нея, всичко излиза наяве. Можете да поднесете послания от типа: „Ще ставате баба и дядо!”, „Ще ставаш татко!”, „Ще се омъжиш ли за мен?”, „Ще заживееш ли при мен?”, „Ще обиколиш ли света с мен?” и т.н. По този начин ще изненадате отсрещната страна в най-неочаквания момент, само на една чаша кафе (чай) разстояние.

4. Картичка за изтриване с послание

Това е един от най-вълнуващите начини да предадете вашето послание до любимите хора. Тяхната задача ще е да грабнат монета и просто да изтрият полето на картичката, където със ситни букви пише „изтрий тук”. Ако адресатът на посланието Ви е човек, който обича игри като билетите на Националната лотария, тук със сигурност ще ударите джакпота! Освен, че бързо ще събудите интереса на отсрещната страна, старанието Ви също няма да остане незабелязано.

5. Мини бутилки с послание

Ето това е доста нестандартна, но в същото време и оригинална идея, лесна за реализация, дори с подръчни материали. Ако сте решили да го направите сами или с помощта на Вашите деца, рецептата е: няколко щипки морски пясък, 2-3 миниатюрни миди, листче хартия или папирус от магазините за подаръци ( изгорено по страните) и стъклено шише. Може да заложите и на хубава коркова капачка, за да може шишенцето да пътува непокътнато до своя получател… ако решите все пак да го пуснете във ваната например, подобно на пътуващите шишета по вода от миналото.

6. Мини бутилка с вино с персонализирано пожелание

Казват, че едно вино е хубаво, когато е отлежало с години. Ние обаче можем да Ви споделим и още един начин да направите виното хубаво… с оригинално и сърдечно послание към скъп човек. Мини бутилките за вино освен, че предразполагат към романтична атмосфера, могат да бъдат уникален начин да направите предложение към любимия. Хубавото на този подарък е, че после може да бъде запазен през годините ви заедно и пак да е годен за консумация. Все пак виното не остарява, а само отлежава, както става и със силната любов, и с приятелството.

7. Комплект от малки подаръчета

Понякога всичко, което би изненадало отсрещната страна, е най-обикновен подарък с любимите му или необходими неща, в допълнение с картичка, на която да изразите своето послание от сърце. Подобен подарък е много подходящ за хора, които са традиционалисти и обичат практичността. Не е нужно да се замисляте много – просто му купете книга от любимия автор или шоколадови бонбони и бутилка вино, добавете към всичко това красива картичка и просто напишете мислите, чувствата и желанията си към този човек. Все пак е важно да не забравяме, че понякога най-лесният път е най-правилен.

8. Магнитна покана за хладилника/магнитен пъзел

Магнитните покани за хладилник са нещо, което също би Ви позволило да блеснете пред другите. Те са красив и оригинален начин да отправите своето предложение… те са и нещо, чието място е подсигурено почти веднага. Днес във всеки дом хората поставят магнитчета по хладилниците си и това автоматично Ви осигурява възможността Вашата покана да краси дълги години иначе скучната бяла врата на хладилника. От друга страна, хладилниците са едни от най-посещаваните места във всеки дом. Представете си, освен изненадата от поканата, колко още пъти през годините ще предизвиквате приятни емоции и усмивки всеки път, щом специалният човек, на когото сте я подарили, я погледне. Ето защо магнитната покана си остава едно от любимите ни предложения за важните неща.

9. Покана с конфети

Помните ли колко пъти в детството си сте разпръсвали конфети из стаята, без значение дали е било с повод, или без? Връщали сте ги обратно и после пак сте ги разпръсквали, или просто сте отваряли нови, ако са били повече. Ето това забавно чувство ни кара да обичаме конфетите, дори когато вече сме пораснали. Ако не сте загубили детското в себе си, а още повече, ако и любимите Ви хора не са – това е страхотно поле за изява на вашата креативност. Можете да заложите на конфетите-покана, тъй като те не просто ще внесат добро настроение и връщане на детските спомени, но и ще подсилят цялата еуфория с Вашето предложение върху тях.

10. Покана върху дърво

дървени сърца покана

Ако за вашето събитие сте предвидили тематична украса, хубаво е и поканите за него да бъдат съобразени. Така ще създадете една неповторима атмосфера на уют и ефектност. Покани за сватба с формата на дървени сърца, върху които да е изписан текст и датата на важното събитие, са чудесно решение за горски сватби или тематични такива. Не трябва да забравяме, че подобно решение е екологично и иновативно – издържа на времето и създава красив спомен от този важен житейски етап.

11. Покани с формата на свитък или книга

покана с формата на свитък

Може би най-романтичният начин да отправите предложение или да поканите някого на важно събитие е с помощта на свитък. Красив и елегантен начин, подходящ за всеки повод, с който заявявате класа, лично отношение и оригиналност. Освен това, добре опакован в красива кутийка, поднесен с елемент на изненада, ще бъда истинско предизвикателство за човека, който го получава. Защото любопитството ще го човърка да разбере какво си крие в добре опакования подарък.

12. Покана с формата на календар

пред покана с календар RSVP

Красив и оригинален начин за представяне на вашето предложение е с помощта на покана тип календар. Пъстра, цветна, шарена и същевременно толкова запомняща се, тази покана ще подчертае недвусмислено вашето послание. А и остава красив спомен от едно важно събитие. В комбинация с красив плик и декорация, поканата календар е уникален подарък за всеки, на когото решите да я подарите, независимо от повода.

13. Покана с карти за игра

покана карти за игра

Помните ли игрите на карти от детството? Във времето, когато липсваха таблети, телефони и компютри, най-интересните забавления бяха на карти. Използвайте емоцията и спомените, които ви навяват, за да ги вплетете в покана за бъдещо събитие. Красив и оригинален начин, по който несъмнено ще зарадвате този, за когото е предназначена поканата.

14. Покана концертен билет/самолетен билет

сватбена покана самолетен билет

Интересен начин да поканите за дадено събитие е с покана, която е на тема пътуване. Едва ли съществува човек, който не би се развълнувал и вдъхновил от подобно предложение. Красива хартия, карта на света (или на любимо място) и закачлив текст с подходящ шрифт – готови сте! Интересен, оригинален и незабравим начин да поднесете своите чувства или да поканите някого. Друг вариант е да изберете поканата като билет за концерт или събитие, което вълнува човека, за когото е предназначена. Със сигурност много ще се зарадва и ще я запази за дълго време.

15. Покана в дървено ковчеже

Покана дървена кутия

Чудите се как по романтичен начин да направите предложение? Или нестандартно да поканите най-близките си на най-важния ден от живота ви? Тази идея ще ви хареса. Дървената кутия може да съдържа инициалите на младоженците и датата на сватбата, след което да пише „Отвори тук и ще разбереш“. След отварянето ѝ вътре да има информация с детайли за събитието, срок за потвърждение и мъничък подарък за спомен – например малка ароматна свещ, бонбон във формата на сърце, малка керамична фигурка и друго.
Подобен жест е много романтичен при предложение за брак. Поставете в дървената кутия пръстена и я поднесете на вашата любима. Със сигурност няма да очаква и ще помни предложението дълго.

16. Покана хартиено цвете

Покана с хартиено цвете

Романтично предложение за брак с помощта на това красиво хартиено цвете. А в неговия център може да поставите пръстена. Поднесете го с много обич и искреност и оставете половинката сама да се изненада, когато го открие.

17. Ретро покана с формата на диск, касета или плоча

ретро покана с диск

За любителите на музиката, на ретро касетите за касетофон и плочите от миналото, подобна покана би била идеална. Ако желаете, може да използвате автентичен диск, на който да бъдат записани тематични любовни песни или дори видео, на което правите предложение. Друг вариант е да съберете всички ваши снимки заедно на диска и така да изненадате половинката. Какъвто и начин да изберете, тази покана си остава оригинална и неповторима и едва ли някой друг би се сетил.

18. Покана телеграма

Покана телеграма

Оригинално решение за покана за всеки повод е с телеграма. За хората, които обичат винтидж предизвикателствата, подобно поднасяне на посланието ще остави красив отпечатък и топли чувства. Изберете подходяща хартия, красив щрифт и детайли, които да насочват към романтичната телеграма от края на миналия век. Защото макар да живеем във века на технологиите, няма нищо по-романтично от това да си спомним за миналото и да го преживеем отново.

19. Покана с пръстови отпечатъци

покана с пръстови отпечатъци с формата на сърце

Да си признаем – този начин за покана е много нестандартен, но пък за сметка на това се прави лесно в домашни условия. Нужно ви е мастило, подходяща хартия, красива връвчица за декорация. Отпечатайте пръстовите си отпечатъци на предната част на картичката, измислите оригинално заглавие и добавете декорации. Готово – вече имате оригинален начин да поканите някого на вашето събитие.

20. БОНУС – пъзел покана с предложение за сватба

Пъзел покана за шаферка

Няма по-интересен и забавен начин от това да подредиш пъзел, още повече, ако върху него е изписано послание, предназначено за теб самия. При сглобяването на цялата част всеки един човек с нетърпение следи буквичките, които се получават, търси правилните парченца и едновременно с това се забавлява. Не е нужно да поставяте под съмнение дали тази идея е добра. Доказано е, че да поканите или да направите предложение по този нестандартен начин, винаги е вълнуващо преживяване за отсрещната страна. Можете просто да разпилеете парченцата на място, на което знаете, че другияще ги види, или да ги поднесете към подарък, или букет с цветя. Какъвто и вариант да изберете, успехът е гарантиран. Всички обичаме пъзели, всички обичаме хубави предложения, но още повече обичаме добрите идеи. Ето защо ви представяме тази като бонус към останалите, а не като последна в списъка ни.

Направете своето предложение по неустоим и незабравим начин за човека срещу вас и го запечатайте завинаги във времето! Пожелаваме ви много вдъхновение и щастливи мигове с най-обичаните хора!

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание , за показване на реклами, за анализиране на трафика, за да подобри Вашия потребителски опит. Приемам Прочети повече